POI/ROI

POI = Point Of Interest = punct de interes
ROI = Region Of Interest = regiune de interes

Sistemul Pandora de monitorizare al flotei prin sisteme GPS poate afla adresa la care se afla un vehicul monitorizat folosind latitudinea si longitudinea pozitiei geografice transmise de catre unitatea GPS. Aceasta operatiune se numeste reverse geocoding si se realizeaza utilizand hartile vectoriale stocate in baza de date sau servicii specializate de web (web service).

Folosind doar adresa postala nu ne poate da o imagine clara a locului in care se afla vehiculul. Spre exemplu:
Calea 13 Septembrie, nr. 90, Bucuresti
este aceeasi cu
Hotel Bucuresti

Din acest motiv in sistem se pot defini puncte de interes care vor indica, in rapoarte, o locatie mult mai usor de recunoscut. Putem defini locatiile clientilor (ex: Supermarket Stefan cel Mare), locatiile dumneavoastra (ex: Depozit Comuna X), domiciliul soferilor (ex: Dan Florescu acasa), service-urile auto (ex: Service Bucuresti); prin pagina de localizare puteti vedea unde se afla vehiculele si in ce stare.

top_poi

Tot in localizare vom gasi un tabel detaliat cu pozitia curenta a vehiculului, inclusiv punctul de interes.

Punctele de interes pot fi definite foarte usor in pagina de POI, pot fi extrase din locatia curenta din pagina de localizare, sau se pot extrapola din stopurile din pagina de trasee.

definire_poi

Un vehicul monitorizat nu poate stationa fix intr-un punct, motiv pentru care el este caracterizat de o arie ce-l inconjoara, ceea ce face ca in realitate POI-ul sa fie, deseori, caracterizat printr-un cerc.

Se pot seta POI-uri cu o forma poligonala ce mai poarta denumirea de ROI – regiune de interes.

editare_poi

Regiunile sunt importante in definirea alertelor. In imaginea de mai sus avem o tarla si se poate defini o alerta, adica primirea unui mesaj, mail sau SMS, in momentul in care vehiculul iese din regiune cu mai mult de X metri, unde X este o valoare mai mare ca zero (ex: 30m).