Transport calatori

bus

Transportul de calatori are doua directii distincte, fiecare cu probleme specifice:

  1. curse regulate
  2. curse spot

Cursele regulate trebuiesc efectuate conform specificatiilor din licenta, indiferent de numarul de pasageri estimat.

Gradul mare de fraudare, din partea calatorilor dar si a soferilor, este specific acestei activitati. Pentru a contracara acest fapt, un sistem minimal de ticheting online este necesar. Cunoasterea exacta a numarului de calatori, distanta pe care ei calatoresc, nivelul incasarilor, posibilitatea de a efectua controale inopinante, instalarea de camere de supraveghere, pot creste semnificativ nivelul de control al afacerii. In plus, datele pot fi publicate online astfel incat calatorii sa poata sti cat mai au de asteptat pana la sosirea urmatorului autobuz, fie prin utilizarea propriilor telefoane fie prin consultarea tablelelor electronice de afisare. Cu acelasi sistem se poate implementa un mecanism de abonamente ce foloseste cartele RFID (similar Regia Autonoma Transport Bucuresti). Va rugam a ne contacta pentru implementarea unei astfel de solutii.

Consumul relativ mare al autobuzelor face necesara implementarea unei solutii de monitorizare a consumului de combustibil, dar si a unui sistem driver behavior pentru a stabili care este cauza acestor consumuri anormale.

Pentru cursele spot, o solutie de rutare dublata de una de urmarire a respectarii rutei sunt necesare – punctare sosire la punctul de plecare, punctele intermediare, marcarea momentului la care autobuzul este din nou disponibil pentru urmatoarea cursa.