Rent-a-Car

car3

Problemele din business-ul inchirierilor de masini sunt legate de:

  1. securitatea masinii
  2. comportamentul de conducere al soferului

In momentul in care un vehicul valorand o suma importanta este dat unui client cu care nu am mai lucrat inainte, ne asumam un mare grad de risc. Sunt cunoscute cazuri in care clientul avea acte de identitate false si au inchiriat vehiculul cu intentia clara de a-l fura, caz in care dispozitivul de localizare prin GPS trebuie foarte bine ascus pentru a nu putea fi gasit. In aceste cazuri este foarte important sa nu se aleaga o solutie de instalare ieftina, colaborarea dintre furnizorul de solutie de monitorizare si proprietarul vehicululului fiind esentiala in cadrul procesului de recuperare al masinii.

Se poate seta in sistem zona in care clientul a declarat ca va folosi vehiculul, in cazul cel mai relaxat Romania, si sa se seteze o alarma de iesire din zona.

Clientul care a inchiriat masina poate avea un stil de condus foarte agresiv, caz in care este bine sa aflam in timp util acest lucru, pentru a lua eventuale masuri preventive pe cat posibil, sau cel putin pentru a sti si a preveni inchirierea altor vehicule clientilor cu un comportament de conducere costisitor.