Nave transport

ship1

Navele de transport (ex: impingatoare pe Dunare) pot consuma cantitati impresionante de combustibil la un voiaj, iar daca la aceasta se adauga faptul ca pot exista doua motoare principale, diesel generatoare auxiliare, rezervoare de combustibil multiple, atunci avem toate ingredientele unui management foarte dificil al combustibilului consumat.

La acest moment exista echipamente avansate care pot fi instalate pe nava in asa fel incat monitorizarea sa se faca usor iar hotii sa poata fi dovediti.

Pentru a cere o oferta de pret, va rugam sa ne contactati acum.

Monitorizarea consumului de combustibil trebuie facuta combinat:

  • monitorizare consum motor
  • monitorizare turatii la axul elicei
  • nivelul de combustibil din rezervor
  • intrarile (ex: alimentarile) si iesirile (ex: alimentarea unei alte nave in caz de urgenta) din rezervor
  • viteza apa relativ la nava

Monitorizarea consumului de combustibil de la motor se poate face folosind debitmetre la motoarele vechi si via CAN bus la motoarele noi care dispun de gestiune electronica.

Exista diferente semnificative intre consumul la mersul in gol si cel in mars, prin urmare este foarte important de stiut turatia de la axul motorului. Aceasta se poate lua de la turometrele existente sau se pot instala unele special pentru acest scop.

Nivelul de combustibil din rezervor se poate monitoriza cu ajutorul unor sonde digitale care pot avea inaltimi de pana la 5 metri, sonde care pot arata in ce masura nivelul de combustibil a scazut sau nu.

Este extrem de important de masurat cantitatea de combustibil intrata pe nava deoarece este singura intrare cu implicatii legale pentru gestionarul combustibilului de pe nava.

Pentru o precizie ridicata, pozitiile GPS se pot lua direct de la echipamentul AIS al navei.

De asemenea se pot lua date de la alte echipamente de pe nava care functioneaza in protocol NMEA 2000, una dintre cele mai importante fiind viteza relativa a apei fata de nava. Daca nu exista acest echipament, el se poate instala costurile nefiind foarte mari.

Pe Dunare, localizarea se poate face la numarul de mila, folosind harta digitala a Dunarii disponibila de la Marea Neagra pana in Germania. Hartile au fost realizate din fonduri europene, prin urmare rezultatele sunt publice.

Pentru detalii, va rugam sa ne contactati.

Mila 169

braila

Viena

wien

Agigea

agigea

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati.