Constructii

construction3

Spre deosebire de alte domenii, in care parametrii cei mai importanti sunt localizarea cu precizie si viteza de deplasare, in domeniul constuctiilor, acesti parametri nu sunt printre cei mai relevanti. Daca adugam si faptul ca orice sistem de monitorizare da erori mari la viteze mici de deplasre, se naste, firesc, intrebarea de ce sa se mai utilizeze un sistem de monitorizare pentru diferitele utilaje utilizate in domeniul constructiilor.
Pandora 3.0 a fost dezvoltata astfel incat sa devina un instrument extrem de util si pentru domeniul constructiilor, printre cele mai importante numarandu-se:

  • Consumul de combustibil. Extrem de util mai ales pentru a controla costurile si a obtine o imagine de ansamblu asupra cheltuielilor cu combustibilul
  • Puncte/ Arii de Interes. Multitudinea de forme in care poate fi definit, geometric, un punct de interes, permite trasarea unor granite extrem de precise pentru puncte de lucru, organizari de santiere, situri de constructie, cariere, etc., .de Odata bine definite aceste puncte de interes se va sti exact prezenta in aceste puncte a mijloacelor monitorizate.
  • Normarea orelor de lucru, In cazul mijloacelor mobile multi-task, exemplu buldo-excavator, printr-un montaj adecvat se poate sti exact cat timp anume s-a lucrat in modul Buldozer si cat anume in modul Excavator.
  • Activitati Periodice. Asa cum am mai mentionst, in domeniul constructiilor numarul de kilometri parcrsi nu este unul din parametrii cei mai relevanti, important, in schimb, fiind numarul de ore de functionare pentru un motor. Pandora 3.0 ofera utilizatorilor posibilitatea editarii caracteristicilor mijloacelor mobile monitorizate, astfel putandu-se contoriza numarul de ore de functionare al unui motor, lucru ce poate indica cu precizie schimburile de ulei.