Domenii

Distributie

Distribution-Van
Distributia moderna nu mai poate functiona fara a sti, cu exactitate, care e traseul masinilor implicate in acest proces. Fie ca e vorba de masinile aganentilor, fie ca e vorba de vehiculele de transport, este de o importanta majora sa se stie permanent si cat mai exact starea activitatilor atribuite unui mijloc mobil  implicat intr-un proces de distribuitie, de aceea sectiunea de Rapoarte a aplicatiei Pandora are posibilitatea obtinerii unui raport de Stationare care sa poata fi folosit ca mapa de lucru pentru rapoartele interne. Deasemenea,  extrem de util poate fi si aflarea deplasarilor unui vehicul in afara orelor de program.

Read more

Logistica

truck2
Pentru ca un proces de Logistica sa se desfasoare fara sincope este necear un sistem tip TMS ( Transportation Management System), iar un eventual sistem de monitorizare via GPS trebuie sa fie baza de plecare pentru implementarea si utilizarea sistemelor TMS, sau altele conexe gen WMS (Warehouse Management System), etc. Un astfel de sistem de monitorizare via GPS nu se poate realiza decat utilizand dispozitive de ultima generatie extrem de rezistente, atat fizic cat si moral.

Read more

Transport calatori

bus
In niciun un alt domeniu nu este mai evidenta cerinta ca un sistem de monitorizare GPS sa fie cat mai complex pentru inegrarea intr-un sistem ERP care, fie ca ofera confort pasagerilor prin dezvoltarea de aplicatii pentru Paneling sau Ticketing, in statii sau on board,  fie ofera informatii despre gradul de incarcare, nr-ul exact de pasageri, validare abonamente, incasari cash, etc. Rutarea dinamica sau ETA( Estimated Time of Arrival) sunt facilitati care pot oferi confort sporit calatorilor, atat in cazul curselor ocazionale, cat si in cazul curselor regulate.

Read more

Agricultura

CombineHarvester
Diversitatea parcurilor de utilaje specitice utilizate in agricultura face ca 2 trasasturi sa functioneze fara greseala pentru un sistem monitorizare GPS, anume, consumul cat mai exact de combustibil si stabilirea cu exactitate a prezentei in fronturile de lucru, mai ales ca APIA a dezvoltat stabilirea limitelor de proprietati cu ajutorul coordonatelor GPS.

Read more

Nave transport

ship1
Daca pentru toate celelalte domenii de activitate pot fi utilizate harti disponibile gratuit, in domeniul naval trebuie utilizate harti specifice, neacesibile domeniilor civile. Hartile trebuie sa fie extrem de precise si actualizate permanent. Inregistrarea consumului cu acuratete poate fi o alta provocare pentru un sistem de monitorizare, dat fiind faptul ca navele pot fi dotate cu mai multe motoare.

Read more

Rent-a-Car

car3
Pentru proprietarul unui vehicul ce este oferit spre inchiriere, un sistem de monitorizare GPS trebuie sa ofere posibilitatea aflarii, in timp util, a interventiilor neautorizate asupra dispozitivelor GPS. Extrem de util se poate dovedi si un raport asupra modului de exploatare (Driver Behavior).

Read more

Constructii

construction3
Utilizarea, din ce in ce mai frecventa, a utilajelor Multi-Task face ca stabilirea cu precizie a modului de utilizare a unui bun monitorizat, (ex, buldozer sau excavator/picon), sa fie o trasatura de baza a oricarui sistem de monitorizare GPS. Aceasta impreuna cu monitorizarea consumului de carburant sau prezenta in cadrul unui santier pot ajuta la eficientizarea operatinilor specifice santierelor.

Read more